Hur sparar man bäst?

I detta inlägg tänkte jag prata lite om hur man ska spara sina pengar på det absolut bästa sättet. Jag hamnade själv nyligen i en situation då frågan hur jag skulle förvalta ett litet arv på bästa sätt uppstod. Man kan säga att det i dagens samhälle finns en rad olika alternativ och jag kommer att gå igenom några här, för att sedan landa i det som jag tycker är det bästa.

Vanligaste bland svenskarna är att spara i enskilda aktier, eller fonder, som man kan beskriva som grupper av aktier. Problemet med att spara i aktiebaserade poster är att pengarna som man investerar kan gå förlorade. Detta innebär att man helt enkelt kan förlora de insatta besparingarna om ett företag som man direkt eller indirekt har aktier i skulle gå i konkurs.  Man kan också välja att spara i värdepapper av olika slag, men även där finns en betydande osäkerhet.

Jag kom således fram till att det absolut bästa sättet att spara sina pengar på är att välja en bank med hög ränta. En bank med bästa sparräntan så som Swespar ser till så att dina pengar är i trygga händer samtidigt som du får en bra avkastning på ditt kapital.

Detta är vad jag kommit fram till efter min egen research.

Värdepapper!

Värdepapper är inte det bästa! Men visst är det vackert!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *